Sebellátó

Az alig elfogadott közlekedési forma: a bicikli

2014. május 22. - Sudeck

Már megint egy off-topic jellegű témát veszek elő, de a tavasszal és a nyárral együtt jön a következő biciklis szezon, amire úgy érzem senki sincs tökéletesen felkészülve. Bár én az év minden napján lehetőségeim szerint használom, hisz gyorsabb mint a busz vagy a villamos, dugóba nem keveredek (jó példa erre május 10. és a Mihály napi vásár megspékelve a Bunkó Megátalkodott Wezetők felvonulásával... egy élmény volt) ennek ellenére néha azért még mindig kapom a dudát, hogy miért arra megyek, hogy feltartom, hogy húzódjak lefele. 

Sajnos a campuson, klinikán sem jobb a helyzet, a parkolóhelyek száma véges, így történik meg az, hogy valaki a zöldterületre (elvégre a betegeknek arra egyáltalán nincs szükségük) rosszabb esetben mások közlekedést akadályoztatva, pl. egy kereszteződésben áll meg. No ilyen biciklivel elképzelhetetlen, de hogy szemléltessem a helyzetet, az alábbi képgalériában megmutatom, hogy néz ki egy átlagos nap a bicikliknek fenntartott parkolók tekintetében. Szándékosan a kolik környékét nem fotóztam, mert az még rosszabb helyzetet tükrözne, mint az alább látható képsorok. Vitán felül áll, hogy kevesebb helyet foglal, többen is tudnák kulturáltabban letenni a bringájukat nagyobb parkolók esetén, viszont ez valahogy nem tudatosult még rendesen semmilyen szinten, hogy valamit tenni kell(ene) ez ügyben is. 

A képeken is látszik, hogy vagyunk elegen... nem értem miért ne lehetne pár parkolóhely helyére biciklitárolót rakni, egy idő után hozzászokna mindenki, hogy mással is lehetne járni, nem csak kocsival. Vagy képzeljük el, hogy ez a rengeteg biciklis ugyanúgy autóval akarna bemenni a klinikára... Megbénulna az egész.. Nyilván nem mindenki környezetvédelmi (sokkal inkább anyagi) megfontolásból választja a mindennapi közlekedéshez kerékpárját, de rá kell(ene) ébredni, hogy igenis reális, józan döntés és lehetőség lehet az autóvezetők számára is.

A bejegyzés trackback címe:

https://sebellato.blog.hu/api/trackback/id/tr516148832

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása