Sebellátó

Idén is Rettmobil

2014. május 06. - Sudeck

rettmobil_2014.jpg

Szócska Miklós is említette még múlt éven a HVG-nek (sajnos nem találtam meg a honlapjukon a konkrét interjút), hogy ő lenne a legboldogabb ha Magyarországon a mentőautók átadásán nem kellene az egészségügyi államtitkárnak megjelenni, olyan értelemben, hogy ez a mindennapok természetes dolga lenne, ezzel maximálisan egyet tudok érteni. Ehhez kapcsolódva ajánlanám mindenkinek az idei Rettmobilt, Európa legnagyobb mentési kiállítását, amit minden évben május környékén a németországi Fuldában rendeznek meg, ahol a szakma apraja-nagyja megjelenik a legalapvetőbb eü.-i eszközöket biztosító márkáktól kezdve a legkomolyabb mentésirányi rendszer lobbistáin keresztül mindenki. A kiállításon 16 ország közel 400 kiállítója és több mint 20.000 szakmabeli figyeli az újdonságokat 3 napon keresztül. Az eseményről egy vagon videó van egyébként a youtube-on:

Én csak az elmúlt évek összefoglalóit néztem meg online, érdekes volt beszámolókat olvasni róla. Az külön örömmel töltött el, hogy a legnagyobb járműgyártók külön az ilyen rendezvényeken mutatják be újdonságaikat, ezzel is jelezvén a kiállítás fontosságát. Hozzá kell tenni, hogy itt a rendőrségnek, katasztrófavédelemnek és a tűzoltóságnak ugyanúgy megmutatják a legújabb fejlesztéseket, utána pedig természetesen pedig megvitatják a kollégákkal a termékeket. A hivatalos oldalon a 2012-es offroad beszámoló igazán látványos (sajnos a videót és a galériát nem tudtam beilleszteni, de látszik, hogy a sofőröknek is benzin van az ereikben :D ).

A BMW-ről itt, a Mercedes-Benzről pedig itt olvashatsz bővebben.

Kedvcsinálónak berakok ide egy magam válogatott képekből álló galériát (háttérképnek tökély), csorgassuk egy kicsit a nyálunk:

Hozzá kell tenni, hogy az SLS AMG csak kiállítási darab, pusztán PR célokat szolgál, a való életben nem használják. És hogy végképp leereszkedjünk a földre, bár a német háziorvosok tényleg ilyenekkel mehetnek házhoz, azért nem minden önkormányzat ill. tartomány engedheti meg magának a BMW-t, meg kell elégedni a VW-vel, vagy ha a szomszédot említsük, éppen a franciák is leginkább a Renault/PSA modelleit használják, itt azért némi egészséges protekcionizmus észre vehető.

Az elejére pedig visszatérve, hogy magyar szakmai stáb megy-e a kiállításra azt nem tudom (beszámolót róla egyszer nem olvastam a szakmai lapokon), de szerintem az ilyen alkalmakon lehet a legtöbb dolgot ellesni, mi több a szakmabeliekkel megvitatni, hogy milyen fejlesztések mennyire váltak be az egyes szolgálatok alatt, minek van értelme, minek nincs stb.. Az meg külön öröm lenne, ha a magyar tűzoltóautót is bemutatnák ott... ki tudja, lehet még piacot is tudna magának szerezni.

UPDATE: A totalcaron is természetesen most kell megjelennie egy témába vágó cikknek.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sebellato.blog.hu/api/trackback/id/tr316042809

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása